Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept penal   >  Avocat accident cu victimă? Sunt acuzat de vătămare corporală din culpă

Avocat accident cu victimă? Sunt acuzat de vătămare corporală din culpă

Bună ziua! Vă solicit ajutorul privind o situație juridică ce are incidență penală. Mă interesează să intru în contact un un avocat specializat în drept penal din cadrul echipei dumneavoastră – avocat accident cu victimă.

În esență, acum două luni de zile am condus un autovehicul în zona Unirii din mun. București, din direcția Splaiul Independenței către Piața Unirii, iar după ce am trecut de intersecția cu Splaiul Independenței am surprins și accidentat o persoană care se angajase în traversarea străzii.

În urma accidentului de circulație s-a constatat vătămarea corporală a persoanei care a fost, de altfel, transportată la Spitalul Universitar în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Persoana vătămată a formulat plângere în legătură cu incidentul despre care vă povestesc.

Mă interesează să aflu ce trebuie să fac în continuare, să intru în legătură cu un avocat specializat în drept penal din partea echipei dumneavoastră și să aflu în ce măsură îmi poate fi preluat cazul.

 Întrebare adresată de Dobre B.

 

Bună ziua, domnule Dobre! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În legătură cu demersurile ce trebuie efectuate în continuare, facem următoarele precizări:

Înainte de orice alt demers, trebuie să propunem efectuarea unei expertize medico-legale privind persoana vătămată. Asta în contextul în care textul legal încriminează vătămarea corporală din culpă a unei persoane numai în anumite împrejurări precum:

Producerea de leziuni traumatice sau afectarea sănătății unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, săvârşită din culpă, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune.

Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, din culpă, care au cauzat vreuna dintre următoarele consecințe:

a) o infirmitate;

b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;

c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;

d) avortul;

e) punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Prin urmare, dacă din concluziile raportului de expertiză medico-legală reiese că persoana vătămată a necesitat mai puțin de 90 de zile de îngrijiri medicale și nu s-au produs vreuna dintre consecințele enumerate mai sus, nu veți putea fi acuzat de săvârșirea niciunei infracțiuni.

Cel mult, se pot constata încălcarea anumitor prevederi din Ordonanța de urgență privind circulația pe drumurile publice.

Cele mai întâlnite situații sunt cele în care deși făptuitorul nu a fost prins cu alcoolemie la volan ori sub influența anumitor substanțe, s-a constatat punerea în primejdie a persoanei vătămate, sens în care făptuitorul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Cu considerație,
echipa
Avocat accident cu victimă? Sunt acuzat de vătămare corporală din culpă

Comentarii

 • D. Amelia

  7 februarie 2020

  Buna ziua,
  Pe data de 06.12.2019 am avut un accident pe A2, am lovit o vulpe moarta la ora 23:00, era usoara ceata, aveam 110-120 km/hr am pierdut controlul masinii, am intrat in parapet si m-a aruncat in sant. In urma acestui accident am avut contuzie cervicala si arsura de la capsa din airbag, nu au fost necesare ingrijiri medicale, am fost la urgenta pentru analize si la spitalul de arsi pentru a trata arsura. Am poze care demonstreaza ca la locul accidentului este rupta plasa care are rolul de a nu intra animalele pe autostrada si am obtinut deviz Audatex, masina fiind dauna totala.
  Va rog sa imi comunicati opinia dumneavoatra, daca se poate castiga un proces de aceasta natura si care este onorariul dumneavoastra.
  Va multumesc frumos!

  Reply

Post a Comment

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.