Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Litigii   >  Avocat înființare asociație? Ce documente sunt necesare pentru înființarea unei asociații?

Avocat înființare asociație? Ce documente sunt necesare pentru înființarea unei asociații?

Bună ziua! Apelez la dumneavoastră în urma unei recomandări. Sunt interesat de serviciul înființare asociație.

În esență, mă interesează înființarea unei asociații – ONG, care își propune să acționeze în scopul dezvoltării de proiecte educaționale, sociale, culturale, de îndrumare și consiliere pentru persoanele în nevoie din diverse categorii sociale.

Vă rog să îmi transmiteți ce documente sunt necesare pentru înființarea unei asociații și când putem stabili o întâlnire cu unul dintre avocații specializați în înființare asociație și fundație?

Întrebare adresată de Negrea U.

 

Bună ziua, domnule Negrea! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în înființarea de asociații și fundații, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În legătură cu documentația necesară, vă aducem la cunoștință că avocații noștri întocmesc toate documentele de care aveți nevoie și fac toate demersurile în vederea înființării asociației.

Dosarul complet ce trebuie depus la instanța competentă, pentru înființarea asociației, conține următoarele documente:

1. Cerere către Judecătoria competentă, motivată în fapt și în drept – în original;

2. Taxă judiciară de timbru în cuantum de 100 lei – în original;

3. Dovada disponibilității denumirii eliberată de Ministerul Justiției – în original;

4. Două exemplare de pe Actul Constitutiv ce poartă încheierea de atestare din partea avocatului – cu mențiunea că în cuprinsul Actului Constitutiv trebuie să se regăsească în mod obligatoriu elementele prevăzute de art. 6 alin. (2) din OG 26/2000 – în original;

5. Două exemplare de pe Statut ce poartă încheierea de atestare din partea avocatului – cu mențiunea că în cuprinsul Actului Constitutiv trebuie să se regăsească în mod obligatoriu elementele prevăzute de art. 6 alin. (3) din OG 26/2000 – în original;

6. Dovada constituirii patrimoniului inițial de minimum 200 lei – în original;

7. Dovada sediului sub forma unui contract de comodat, contract de închiriere, titlu de proprietate ori alte asemenea – în original;

8. Titlul de proprietate și extrasul de Carte funciară valabil pentru imobil – în copie;

9. Cazier fiscal pentru fiecare membru fondator – în original;

10. Act de identitate pentru fiecare membru fondator – în copie certificată;

11. Declarație pe propria răspundere privind beneficiarii reali ai asociației, în temeiul dispozițiilor art. 7 alin. (2) lit. c2) din Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare, în sensul reglementărilor din domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului, în cuprinsul căreia trebuie indicate numele, prenumele, data nașterii, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, cetățenia, domiciliul sau reședința, după caz a beneficiarilor reali;

12. CD pe care să fie stocat atât în format .doc, cât și în format .pdf, Actul constitutiv și Statutul asociației.

Urmează să discutăm în cadrul întâlnirii, pe larg, demersurile ce urmează a fi inițiate pentru înființarea asociației.

 

Cu considerație,
echipa
Avocat înviințare asociație? Ce documente sunt necesare pentru înființarea unei asociații?

Comentarii

  • Valentin Dumitru

    28 februarie 2020

    Buna ziua,
    Am o speta privind cazierul fiscal care se prezinta astfel:
    Mi-am depus la ORC documentatia pentru inmatricularea unei firme, eu ca si unic asociat si administrator. Mi-au dat amanare pentru ca am cazier fiscal. M-am dus la ANAF sa descifrez misterul. Am cazier fiscal pentru nedepunerea declaratiilor incepand cu luna decembrie 2016, data inscrierii in cazierul fiscal fiind in 2018. Mentionez ca eu in societatea respectiva am mandatul de administrator expirat inca din 09.09.2011 si nu a mai fost prelungit. Faptic, in 2016 nu mai eram administrator. Este corect sa merg peste cei de la ANAF sa-i „trag de urechi” si sa-mi stearga datele din cazierul fiscal? Va multumesc!

    Reply

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.