Acord de confidențialitate
UUneori, în viață, se mai întâmplă și astfel de lucruri. Oricât de mult te-ai strădui să alegi angajații exemplari, tot nu poți evita un pas greșit al acestora, iar de aici se poate ajunge la anumite acuzații, pretenții civile, instanțe de judecată și, prin urmare, la un avocat specializat în acorduri de confidențialitate.
“Acord de confidențialitate sau contract de confidențialitate, cum mai este denumit, este un contract legal…”
În primul rând, trebuie să știi că protejarea informațiilor confidențiale nu este un capăt de țară și că totul are o rezolvare, chiar dacă tu poate nu o vezi limpede. Un avocat bun specializat în acorduri de confidențialitate o va vedea. Noi sigur o vedem și suntem aici să o rezolvăm pentru tine!
Cum știi când ai nevoie de un acord de confidențialitate realizat de către un avocat?
Acordul de confidențialitate sau contractul de confidențialitate, cum mai este denumit în mod uzual, a devenit aproape sinonim cu protecția informațiilor confidențiale. Acest tip de acord este, în esență, un contract legal care interzice în mod expres divulgarea sau utilizarea informațiilor sensibile comercial fără permisiune.
Nu există o definiție predefinită a ceea ce înseamnă informații confidențiale, respectiv secrete de afaceri. Din punct de vedere concurențial, informațiile devin sensibile atunci când, prin natura lor, ar putea crea participanților un avantaj strategic pe care altfel nu l-ar fi avut.
În acordurile de confidențialitate pe care le-am creat pentru clienții noștri, am protejat aspecte precum prețuri (strategii, reduceri, discount-uri), structura prețurilor (cercetare, producție, distribuție), termeni și modalități de comercializare, cantități de produse comandate și/sau vândute, strategii de promovare, veniturile și volumele corelate vânzării, marja de profit, cota de piață, teritorii, liste de clienți / distribuitori / furnizori, respectiv modalitatea prin care se identifică și se negociază cu aceștia (clienții / distribuitorii / furnizorii), ofertele planificate și / sau depuse, volume achiziționate, planuri de afaceri și investiții (anticiparea intrării pe piață, investiții planificate) sau nivelul de utilizarea a capacităților de producție, promoții desfășurate împreună cu furnizorul / distribuitorul sau cu alte terțe părți, termeni generali de vânzare, precum și alte date care ar putea oferi un avantaj competitiv concurenților angajatorului.
Dacă vrei ca fiecare aspect al afacerii tale să fie acoperit prin semnarea unui acord de confidențialitate, iar în cazul nerespectării dispozițiilor acestuia angajatul să poată fi tras la răspundere, suntem aici să îl concepem pentru tine.
În fiecare acord de confidențialitate, respectiv contract de confidențialitate elaborat, am conceput clauze pentru protejarea informațiilor confidențiale concretizate în documente, înregistrări, informații și date (verbale, electronice sau scrise), desene, modele, aparate, schițe, desene, planuri, planuri de marketing, analize, compilații, studii, software, prototipuri, eșantioane, formule, metodologii, formulări, cereri de brevet, know-how, rezultate experimentale, toate analizele, compilațiile, produsul de lucru, studiile și alte date sau materiale pregătite de sau aflate în posesia sau controlul angajatului.
Lasă-ne telefonul și te sunăm noi
Vezi mai jos ultimele trei articole scrise în aria drept civil:
Noțiunile legate de acord de confidențialitate nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o soluție la orice problemă ai avea.