Urmareste-ne
  >  Alcoolemie la volan

Alcoolemie la volan

UUneori, în viață, ți se mai întâmplă și astfel de lucruri. Oricât de mult te-ai strădui să te comporți tot timpul exemplar, tot nu poți evita un pas greșit, iar de aici se poate ajunge la anumite acuzații penale, organe de urmărire penală, instanțe de judecată și, prin urmare, la un avocat specializat în alcoolemie la volan.

“Avocat alcoolemie la volan ori avocat penal, cum mai este denumit, este persoana care concepe strategia de apărare…”

În primul rând, trebuie să știi că un dosar penal pentru alcoolemie la volan nu este un capăt de țară și totul are o rezolvare, chiar dacă tu poate nu o vezi limpede. Un avocat bun specializat în cazuri de alcoolemie la volan o va vedea. Noi sigur o vedem și suntem aici să o rezolvăm pentru tine!

Cum știi că ai nevoie de un avocat în drept penal în procesul tău?

Spre deosebire de alte state europene, unde există o limită de toleranță în ceea ce privește gradul de alcoolemie la volan, legislația românească nu permite consumul de alcool la volan, decât în limite strict prevăzute de Codul penal.

Avocatul specializat în infracțiuni rutiere cu specific alcoolemie la volan ori avocat alcoolemie la volan, după cum mai este denumit în practică, este persoana care concepe strategia de apărare în cauză, care se preocupă ca persoana acuzată să se bucure de cea mai bună apărare, respectiv să obțină cea mai bună soluție, și care se asigură că toate drepturile acesteia îi sunt respectate.

Există două situații în care se poate încadra un conducător auto care a consumat băuturi alcoolice, și anume:

1. Îmbibația alcoolică este sub 0.80g/l alcool pur în sânge;

În această situație, fapta este o contravenție și se sancționează cu amendă (de la 9 la 20 puncte-amendă) și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile.

Altfel spus, dacă aparatul etilotest indică o concentrație sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau îmbibația alcoolică din sânge este sub 0.80g/l, fapta nu constituie infracțiune.

2. Îmbibația alcoolică depășește 0.80 g/l alcool pur în sânge.

În măsura în care aparatul etilotest indică o valoare de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat, recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei este obligatorie, iar conducătorul auto va fi condus la o unitate sanitară în vederea prelevării mostrelor biologice. După prelevare, probele de sânge se transmit serviciului de medicină legala pentru stabilirea concentrației de alcool.

Citește neapărat și: Află cea mai bună soluție în cazul refuzului de la prelevarea de mostre biologice

Daca  îmbibația alcoolică depășește valoarea de 0.80 g/l alcool pur în sânge, fapta este catalogată ca infracțiune și se pedepsește cu închisoare sau amendă penală.

În ceea ce privește permisul de conducere, acesta va fi reținut pe toată durata cercetărilor până la pronunțarea unei soluții în cauza penală.

În funcție de soluția pe care un avocat specializat în cazuri de alcoolemie la volan o va obține, permisul de conducere va fi anulat sau nu.

Indiferent de situația în care te încadrezi, este recomandat să consulți un avocat pentru obținerea unui rezultat corect în raport cu situația și interesul cauzei.

Lasă-ne telefonul și te sunăm noi

    Vezi mai jos ultimele trei articole scrise în aria drept penal:

    Dreptul penal nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o soluție la orice problemă ai avea.

    Ai nevoie de ajutorul nostru?

    error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.