Urmareste-ne
  >  Asociații de proprietari

Asociații de proprietari

Uneori, în viață, se mai întâmplă și astfel de lucruri. Oricât de mult te-ai gândi că viața la bloc poate fi minunată, tot nu poți evita interacțiunea cu rău-platnicii, obligativitatea transmiterii de notificări, ansamblul documentației privind buna funcționare a asociației și, prin urmare, la un avocat.

“Avocat asociații de proprietari sau avocat asociație de proprietari, cum mai este denumit, este persoana care gestionează relația din perspectivă legală…”

În primul rând, trebuie să știi că nu este un capăt de țară și totul are o rezolvare, chiar dacă tu poate nu o vezi limpede. Un avocat bun o va vedea. Noi sigur o vedem și suntem aici să o rezolvăm pentru tine!

Cum știi că te afli în dificultate privind legislația în materia asociațiilor de proprietari?

Avocat asociații de proprietari: ansamblul documentației privind buna și legala funcționare a asociației de proprietari, obligativitatea evidențierii anumitor aspecte în cuprinsul documentelor emise, notificări către restanțieri, gestionarea contractelor de închiriere cu privire la bunurile imobile aflate în administrarea asociației de proprietari, sunt doar câteva dintre elementele ce compun aria regăsită în literatura de specialitate sub denumirea de legislația asociațiilor de proprietari.

În egală măsură, orice chestiuni divergente izvorâte din relația dintre locatari și asociația de proprietari, precum imposibilitatea pătrunderii într-un imobil în vederea efectuării reparațiilor, renovările în incinta proprietății comune a locatarilor ori nenumărate solicitări ale proprietarilor privind funcționarea asociației de proprietari.

Un avocat asociații de proprietari este responsabil de reprezentarea clientului său în desfășurarea acestor procese juridice. Așadar, atunci când alegi un avocat în acest domeniu, trebuie să te asiguri că este specializat în litigii din această arie de drept.

Iată câteva exemple de situații în care ai nevoie de un avocat bun:

– Atunci când ai nevoie de consultanță juridică în legatură demersurile pe care asociația de proprietari dorește să le intreprindă;

– Când ești nevoit să reprezinți asociația în relația cu autoritățile publice;

– Când există neînțelegeri cu locatarii privind buna funcționare a asociației, respectiv administrarea proprietății comune;

– În contextul inițierii demersurilor privind locatarii rău-platnici, respectiv în momentul redactării convențiilor privind eventuale eșalonări ale obligațiilor;

– În orice alte demersuri în interesul membrilor asociației pe care aceasta din urmă, prin reprezentant, le consideră oportune, precum formularea de adrese și orice alte comunicări în numele Clientului în raport cu alte entități cu care Asociația intră în colaborare.

Vezi mai jos ultimele trei articole scrise în aria legislației asociațiilor de proprietari:

Legislația asociațiilor de proprietari, respectiv activitatea avocatului specializat în asociații de proprietari, nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o soluție la orice problemă ai avea.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.