Urmareste-ne
  >  Drept civil

Drept civil

Uneori, în viață, ți se mai întâmplă și astfel de lucruri. Oricât de mult te-ai strădui să te comporți tot timpul exemplar, tot nu poți evita interacțiunea cu alți oameni, iar de aici se poate ajunge la anumite pretenții civile, litigii civile și, prin urmare, la un avocat.

“…nu poți evita interacțiunea cu alți oameni, iar de aici se poate ajunge la… un avocat.”

În primul rând, trebuie să știi că nu este un capăt de țară și totul are o rezolvare, chiar dacă tu poate nu o vezi limpede. Un avocat bun o va vedea. Noi sigur o vedem și suntem aici să o rezolvăm pentru tine!

Cum știi că ai de-a face cu un litigiu? – avocat civil

În literatura de specialitate, dreptul civil a fost definit ca fiind o ramură a dreptului ce reglementează raporturi patrimoniale și nepatrimoniale stabilite între persoane fizice și/sau persoane juridice aflate pe poziții de egalitate juridică.

Când ne referim la raporturi patrimoniale, vorbim despre drepturi precum dreptul de proprietate publică și/sau privată sau variații ale dreptului la proprietate, precum dreptul de uzufruct, dreptul de uz, dreptul de abitație, dreptul de servitute, dreptul de superficie, de obligații – gestiunea frauduloasă, îmbogățirea fără justa cauză, plata nedatorată.

Avocat civil: În categoria raporturilor nepatrimoniale intră elementele de identificare ale unei persoane – numele, domiciliul, reședința, acte de stare civilă, de existența și integritatea fizică și morală – dreptul la onoare, dreptul la demnitate, dreptul la libera exprimare, dreptul la propria imagine.

Un avocat specializat în drept civil sau avocat civil, cum mai este denumit de către clienți, este responsabil de reprezentarea clientului său în desfășurarea acestor procese juridice. Așadar, atunci când alegi un avocat în acest domeniu, trebuie să te asiguri că este specializat în litigii civile.

Iată câteva exemple de situații în care ai nevoie de un avocat civil bun:

– Atunci când ai de-a face cu o revendicare sau o retrocedare a dreptului de proprietate;

– Când deții anumite bunuri imobile sau ai anumite pretenții civile asupra unor bunuri imobile ce ar trebui să-ți aparțină;

– Când ai neînțelegeri cu coproprietarul unui bun imobil;

– Când trebuie să faci anumite operațiuni în cartea funciară;

– Când trebuie să dobândești un drept de proprietate prin uzucapiune;

– Când ai dreptul la despăgubiri sau ești nevoit să oferi despăgubiri;

– Când există neclarități cu privire la elaborarea/ modificarea ori interpretarea unor clauze contractuale ori a unor contracte civile, precum contract de vânzare, contract de donație, contract de închiriere, contract de mandat, contract de antrepriză, contract de rentă viageră ori contract de întreținere sau orice alt tip de contract civil.

Vezi mai jos ultimele trei articole scrise în aria drept civil:

Dreptul civil nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o soluție la orice problemă ai avea.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.