Urmareste-ne
  >  Drept comercial

Drept comercial

Uneori, în viață, ți se mai întâmplă și astfel de lucruri. Oricât de mult te-ai strădui ca afacerea să funcționeze ca uns, tot nu poți evita birocrația autorităților publice, relațiile comerciale cu persoane de rea-credință ori investițiile ce s-au dovedit a nu fi rentabile, iar de aici se poate ajunge la anumite controale ale ANAF sau a altor autorități publice, la pretenții civile, litigii comerciale și, prin urmare, la un avocat.

“…nu poți evita birocrația autorităților publice, iar de aici se poate ajunge la… un avocat.”

În primul rând, trebuie să știi că nu este un capăt de țară și totul are o rezolvare, chiar dacă tu poate nu o vezi limpede. Un avocat bun o va vedea. Noi sigur o vedem și suntem aici să o rezolvăm pentru tine!

Ce face un avocat în drept comercial?

În esență, un avocat în drept comercial este avocatul ce reprezintă interesele entităților juridice, concretizate prin stabilirea unei strategii pentru soluționarea favorabilă a neînțelegerilor părților dintr-un raport comercial ori elaborarea unor contracte comerciale pentru prevenirea unor eventuale neînțelegeri dintre viitoarele părți contractante.

Neînțelegerile pe care un avocat le gestionează în mod curent sunt cele precum neexecutarea anumitor obligații contractuale dintre societățile comerciale – contracte de antrepriză, contracte de prestări servicii, contracte de vânzare cu anumite particularități în ce privește modalitatea de transfer a proprietății bunurilor ori a prețului, contracte de închiriere și alte asemenea – ori neînțelegeri ocazionate de deschiderea procedurii insolvenței asupra anumitor societăți.

Avocat societăți comerciale: Când ne referim la raporturi comerciale, vorbim inclusiv despre asistență și consultanță în faza negocierii acordurilor pentru evitarea clauzelor ascunse, redactarea termenilor și condițiilor contractelor de adeziune, verificarea conformității convențiilor cu prevederile legale relevante din diferite domenii de activitate ori reprezentarea în instanțele de judecată în litigii născute din executarea contractelor comerciale.

În categoria serviciilor pe care un avocat specializat în drept comercial le realizează intră și consultanța cu ocazia întocmirii actelor constitutive ale societăților, reprezentarea în litigiile dintre societate și asociați, acționari sau administratori, asistența cu ocazia încheierii de contracte de cesiune a părților sociale/pachetelor de acțiuni ori pregătirea operațiunilor de divizare sau fuziune a societăților comerciale.

Un avocat în drept comercial sau avocat firme ori avocat societăți, cum mai este denumit în practică, este responsabil de reprezentarea clientului său în desfășurarea relațiilor comerciale în ansamblul lor. Așadar, atunci când alegi un avocat în acest domeniu, trebuie să te asiguri că este specializat în drept comercial.

Iată câteva exemple de situații în care ai nevoie de un avocat bun:

– Atunci când ai de-a face cu modificarea actelor constitutive cu privire la structuri administrative și de acționariat, măriri și reduceri de capital social, sedii, obiecte de activitate și altele asemenea;

– Când ai nevoie de reprezentarea în litigiile dintre societate și asociați, acționari sau administratori ori în litigiile dintre societăți comerciale sau societăți și persoane fizice;

– Când ai nevoie de redactare/avizare contracte civile și acte adiționale la contracte civile;

– Când există neînțelegeri între părțile dintr-un contract ori când una dintre părți nu își execută obligațiile contractuale;

– Când ai nevoie de asistența cu ocazia încheierii de contracte de cesiune a părților sociale/pachetelor de acțiuni ori pregătirea operațiunilor de divizare sau fuziune a societăților comerciale;

– Când există neclarități cu privire la elaborarea/ modificarea ori interpretarea unor clauze contractuale ori a unor contracte comerciale/ civile, precum contract de vânzare, contract de antrepriză, contract de închiriere, contract de mandat sau orice alt tip de contract comercial.

Vezi mai jos ultimele trei articole scrise în aria drept comercial:

Dreptul comercial nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o soluție la orice problemă ai avea.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.