Urmareste-ne
  >  Dreptul familiei

Dreptul familiei

Uneori, în viață, ți se mai întâmplă și astfel de lucruri. Oricât de mult te-ai strădui să te comporți tot timpul exemplar, tot nu poți evita acțiunile partenerului de viață ori ale familiei, iar de aici se poate ajunge la anumite chestiuni precum divorț, partaj, autoritate părintească asupra minorilor și, prin urmare, la un avocat.

“Avocat dreptul familiei sau avocatul familiei, cum mai este denumit, este persoana care gestionează relația din perspectivă legală…”

În primul rând, trebuie să știi că nu este un capăt de țară și totul are o rezolvare, chiar dacă tu poate nu o vezi limpede. Un avocat bun o va vedea. Noi sigur o vedem și suntem aici să o rezolvăm pentru tine!

Cum știi că ai de-a face cu un litigiu de dreptul familiei?

Avocat dreptul familiei: Logodna, căsătoria, regimurile matrimoniale, divorțul, rudenia, filiația, adopția, autoritatea părintească, obligația de întreținere, sunt doar câteva dintre elementele ce compun aria regăsită în literatura de specialitate sub denumirea de dreptul familiei.

În egală măsură, orice chestiuni divergente între soți în legătură cu copiii minori, precum suplinirea consimțământului unui părinte pentru ieșirea copilului minor din țară, suplinirea consimțământului pentru orice alte aspecte privitoare la creșterea minorului, pensia de întreținere ori autoritatea părintească intră în specializarea avocaților ce practică dreptul familiei.

Un avocat dreptul familiei este responsabil de reprezentarea clientului său în desfășurarea acestor procese juridice. Așadar, atunci când alegi un avocat în acest domeniu, trebuie să te asiguri că este specializat în litigii din această arie de drept.

Iată câteva exemple de situații în care ai nevoie de un avocat bun:

– Atunci când ești nevoit să introduci acțiune de divorț ori atunci când celălalt soț a introdus acțiune de divorț pe rolul instanțelor de judecată;

– Când există divergențe asupra patrimoniului comun al soților și se pune problema partajului, respectiv a unui avocat specializat în procese de partaj;

– Când există neînțelegeri cu privire la regimul comunității legale de bunuri, îndeosebi la bunurile proprii ale unuia dintre soți;

– Când există divergențe asupra creșterii copiilor minori, precum suplinirea consimțământului unuia dintre părinți pentru ieșirea din țară a minorului ori suplinirea consimțământului pentru orice altă chestiune privitoare la creșterea minorului;

– Când există divergențe asupra autorității părintești.

Vezi mai jos ultimele trei articole scrise în aria dreptul familiei:

Dreptul familiei, respectiv activitatea avocatului specializat în dreptul familiei, nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o soluție la orice problemă ai avea.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.