Onorariu avocat
Cu toate că avocatura, în mentalul colectiv, face parte din industria profesiilor tradiționale, noi aplicăm reguli moderne de afaceri, tehnologie și cele mai bune practici pentru a ne ajuta să lucrăm mai inteligent. Toate acestea, pentru ca experiența ta cu avocatum.ro să fie accesibilă și eficientă.
Înainte de a discuta despre onorariul de avocat – onorariu avocat –, prin prisma reglementărilor profesiei, precizăm încă de la început că onorariile practicate de societatea noastră de avocatură sunt atotcuprinzătoare. Acest lucru înseamnă că nu vă vom percepe niciodată taxe suplimentare față de cele discutate anterior, pentru curier, fotocopii, faxuri, scanări, distante lungi sau parcare.
Primim deseori întrebări de la potențialii clienți în ce privește modul de desfășurare al unei (unor) ședințe de consultanță juridică, respectiv cum decurge un proces și ce prețuri implică. Am realizat pentru tine o listă cu cele mai frecvente 10 întrebări primite și răspunsurile noastre.
10 întrebări despre colaborarea cu echipa avocatum.ro
1. Care este primul pas la începutul sau/și pe parcursul procesului?
Indiferent că vorbim despre un proces civil sau penal, ori că este la început sau în derulare, dacă dorești să discuți cu unul dintre avocații ce alcătuiesc echipa noastră, primul pas este să efectuezi o programare pentru consultanță juridică inițială, prin completarea și trimiterea formularului nostru online sau chiar sunând la numărul de telefon afișat pe platforma avocatum.ro.
În anumite condiții, consultanța juridică poate avea loc și online ori prin intermediul telefonului. Află toate condițiile privind consultanța juridică online sau prin intermediul telefonului sunând la numărul de telefon afișat pe platforma noastră.
2. Ce reprezintă consultanța juridică inițială?
Este o întâlnire privată și confidențială între tine și un avocat specializat din cadrul societății noastre de avocatură. Întâlnirea are loc la sediul biroului nostru și este obligatorie pentru oricine caută să vorbească cu unul dintre avocați. Pentru persoanele ce se află în imposibilitate de a se deplasa la sediul societății de avocatură, consultanța juridică inițiată poate avea loc și online sau prin intermediul telefonului.
În timpul întâlnirii, primești informații referitoare la cazul tău, dar mai cu seamă răspunsuri la toate întrebările pe care le ai.
Scopul este să furnizăm toate informațiile de care ai nevoie pentru a putea lua o decizie corectă în ce privește demersurile ulterioare, inclusiv din perspectiva colaborării cu echipa avocatum.ro.
3. Cât costă o ședință de consultanță juridică inițială?
Onorariul unei ședințe de consultanță juridică inițială diferă în funcție de mai multe particularități precum specializarea avocatului cu care urmează să interacționezi, problema specifică fiecărui client și durata întâlnirii. În medie, o ședință de consultanță juridică inițială durează aproximativ o oră. Important de menționat este că odată cu stabilirea întâlnirii, afli și onorariul de avocat specific cazului tău.
4. La casa de avocatura avocatum.ro este obligatorie consultanța juridică inițială?
Consultanța juridică inițială este primul pas obligatoriu în demararea oricărui proces. Doar în cadrul unei ședințe de consultanță juridică poți expune problema în detaliu, iar avocatul poate răspunde tuturor întrebărilor pe care le ai și expune un punct de vedere cu privire la demersurile ce urmează a fi efectuate în cauză.
5. Oferiți consultanță juridică gratuită?
Cu regret, menționăm că nu oferim consultanță juridică gratuită. Acest lucru este contrar Statutului profesiei de avocat și reglementărilor în materie. Ne concentrăm toată atenția pe oferirea unor servicii juridice complexe și de calitate.
6. Ce se întâmplă după consultanța juridică inițială?
Dacă considerăm că ne putem aduce contribuția efectivă în cazul tău, avocatul cu care interacționezi poate face o ofertă de onorariu privind procesul pe care urmează să îl gestionăm.
De asemenea, în funcție de situația expusă în cadrul întâlnirii cu un avocat, acesta poate furniza toate informațiile în măsura în care consideră nu se justifică niciun alt demers juridic. Prin urmare, totalitatea nelămuririlor în materie juridică pot fi rezolvate în cadrul ședinței de consultanță juridică inițială.
7. Se încheie contract?
Da. Se va încheia un contract de asistență juridică în două exemplare, urmând a fi emisă factură fiscală de către avocat pentru serviciile prestate.
8. Cum se achită un onorariu?
Onorariile se achită în baza facturii fiscale emisă de avocat, la alegere, în numerar sau prin virament bancar.
9. Ce modalități de stabilire a onorariului există?
Printre modalitățile de stabilire a onorariului, se regăsesc:
- Onorariu avocat fix;
- Onorariu avocat per oră;
- Onorariu avocat fix de rezultat;
- Onorariu avocat procentual de rezultat;
- Onorariu avocat pe bază de abonament lunar.
10. Când se achita onorariul?
Onorariul pentru consultanța juridică se plătește la sfârșitul ședinței.
Onorariul pentru proces, indiferent că este de natură civilă ori penală, se plătește conform convenției stabilite între avocat și client. Posibilitățile sunt integral, eșalonat sau la finalul procesului, în funcție de anumite particularități, acolo unde se stabilește onorariu de succes.
Noțiunile legate de onorariu, respectiv soluțiile juridice în cazul tău, nu se limitează numai la cele prezentate mai sus, iar noi suntem pregătiți să te întâmpinăm cu o rezolvare la orice problemă ai avea.