Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept civil   >  Chiriașul a plecat fără să plătească. Cum îmi recuperez banii?

Chiriașul a plecat fără să plătească. Cum îmi recuperez banii?

Bună ziua! Dețin un apartament în sectorul 3 al municipiului București pe care l-am închiriat unei persoane aparent serioasă. Contractul de închiriere a fost încheiat pe o perioadă de un an de zile, cu posibilitatea încetării în situația în care oricare dintre părți anunță cu cel puțin 15 înainte de plecare.

Chiriașul a plecat fără să plătească. Concret, în ultima perioadă, acesta m-a amânat în mod repetat, până când am primit informația conform căreia a plecat și a lăsat cheia de la locuință în căsuța poștală.

Prejudiciul meu se ridica la aproximativ 5500 lei și constă în restanțele pe care le am față de furnizorii de utilități, respectiv față de asociația de proprietari și puțin din cuantumul chiriei lunare.

Doresc să stabilesc o întâlnire la începutul săptămânii următoare cu un avocat de drept civil din cadrul echipei dumneavoastră. Ce documente trebuie să pregătesc și cum ar trebui să procedez?

Întrebare adresată de Manea P.

Bună ziua, domnule Manea! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept civil, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

La întâlnire, vă rugăm să veniți cu o copie de pe următoarele documente: Contract de închiriere, facturi de utilități și avizierul în cuprinsul căruia sunt afișate cotele de întreținere.

Cât privește problema expusă, procedura de recuperare a prejudiciului constă în formularea unei cereri de chemare în judecată, cunoscută sub denumirea de cerere cu valoare redusă, prin care solicităm instanței obligarea chiriașului – locatar – la plata către dumneavoastră – locator – a sumelor de bani la care s-a obligat prin contractul de închiriere să le achite.

Atașat cererii cu valoare redusă vor exista, în copie certificată conform cu originalul, facturile de utilități, contractul de închiriere, avizierul în cuprinsul căruia sunt redate cotele de întreținere și orice alte documente considerăm oportun să atașăm.

Urmează să discutăm restul detaliilor în cadrul întâlnirii.

Cu considerație,
echipa
Chiriașul a plecat fără să plătească. Cum îmi recuperez banii?