Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept comercial   >  Este necesară sau nu asigurarea trasabilității deșeurilor?

Este necesară sau nu asigurarea trasabilității deșeurilor?

Buna ziua! De curând am primit un e-mail de la o societate, arătându-ne o ofertă cu  privire la asigurarea trasabilității deșeurilor în numele nostru.

Noi suntem o societate ce se ocupă cu intermedierea transportului de medicamente, astfel că nu știm dacă să acceptăm sau nu această ofertă pentru care, sigur, trebuie să oferim o sumă de bani în schimb.

Vă rugăm să ne comunicați în ce măsura avem obligația asigurării trasabilității deșeurilor. Concret, dacă societațile cu același obiect de activitate ca al nostru sunt sau nu incluse în categoria acelora care au această obligație.

Vă trimit și e-mail-ul transmis de societatea sus-menționată, urmând să vă contactăm în vederea stabilirii unei întâlniri.

Întrebare adresată de Ene A.

Stimate domnule Ene,

În legătură cu documentele transmise prin e-mail, vă aducem la cunostință urmatoarele:

Legea nr. 211 privind regimul deșeurilor precum și Legea nr. 249/2015, vizează limitativ producătorii, detentorii precum și alți operatori de deșeuri. Prin producători de deșeuri înțelegem orice persoană fizică sau juridică a cărei activități generează deșeuri, inclusiv gunoui menajer. Prin detentor de deșeuri înțelegem producătorul deșeurilor sau persoana juridică ori fizică ce se află în posesia acestora.

Asigurarea trasabilității deșeurilor se poate realiza fie individual, fie prin OTR (Organisme de Transfer al Responsabilității).

Având în vedere obiectul dumneavoastră de activitate, respectiv intermedierea transportului sub diferite forme, considerăm că nu vă încadrați în aceste categorii, astfel încât să aveți nevoie de asemenea operațiuni de management al deșeurilor.

Chiar în situația în care societatea dumneavoastră ar fi fost obligată să asigure o trasabilitate lunară și să raporteze cantitățile către AFM, echipa avocatum.ro își exprimă reale dubii cu privire la oferta transmisă prin e-mail. Un OTR respectabil care realizează acest management al deșeurilor nu vă abordează cu oferte prin intermediul adresei de e-mail. Acordăm asistență juridică unui OTR, spre exemplu, iar asemenea oferte nu se transmit prin e-mail.

Domnule Ene, rămâne să discutăm celelalte aspecte învederate în cuprinsul e-mail-ului, în cadrul întâlnirii.

Cu considerație,
echipa
Este necesară sau nu asigurarea trasabilității deșeurilor?

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.