Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Executare silită   >  Imposibilitatea transferării caracterului executoriu al contractului de credit printr-o cesiune de creanță

Imposibilitatea transferării caracterului executoriu al contractului de credit printr-o cesiune de creanță

Bună ziua! Voi expuse pe scurt situația, urmând a o dezvolta ulterior stabilirii unei întâlniri cu dumneavoastră, și anume:

Am contractat o linie de credit de la bancă în plafonul maxim admis la acel moment în raport de veniturile din adeverința depusă la dosarul de credit. În urma unor circumstanțe, nu am mai avut posibilitatea de a achita în continuare ratele scadente.

Am învederat acest aspect băncii în scopul de a obține cel puțin două luni în vederea continuării îndeplinirii obligațiilor contractuale, însă aceasta nu a fost de acord, propunându-mi un pachet de refinanțare.

Având în vedere aceste considerente, precum și faptul că am refuzat pachetul de refinanțare, a început executarea silită împotriva mea. însă prin intermediul unei alte societăți.

În acest sens, evidențiez faptul că banca a cesionat creanţa către o societate comercială cu răspundere limitată ce are ca obiect de activitate recuperare creanțe.

Începând din momentul în care am aflat despre cesiunea contractului de credit – acest lucru încă dinainte de a începe executare silită –, am ținut legătura numai cu societatea de recuperare, fiind contactat de către aceștia în mod regulat.

Am fost de acord în cele din urmă să achit creditul primit, însă societatea despre care fac vorbire mi-a solicitat o sumă cu mult mai mare, lucru pe care, sigur, l-am refuzat.

Aș dori, dacă se poate, să îmi spuneți succint cum pot proceda și în ce măsura putem stabili o întâlnire.

Întrebare adresată de Constantin E.

 

Bună ziua, domnule Constantin!

Varianta cea mai accesibilă, de altfel, cea care ar putea avea și câștig de cauză, referitor la problema expusă, o constituie introducerea unei contestații la executare, potrivit dispozitiilor Noului Cod de Procedură Civilă.

Un motiv pe care, cu certitudine vi-l putem oferi desprins din informațiile transmise, îl constituie imposibilitatea transferării caracterului executoriu al contractului de credit printr-o cesiune de creanță. Contractul accesat de către dumneavoastră cu banca a fost cesionat, cel mai probabil, către o societate de recuperare creanțe.

Societatea de recuperare creanțe nu este parte în contractul de credit și nici dobânditoare a titlului executoriu (contractul de credit). Există numeroase astfel de litigii câștigate de persoanele executate, chiar pentru acest motiv.

În vederea stabilirii unei întâlniri, sunați, când aveți disponibilitatea, la numărul de telefon afișat pe website.

 

Cu considerație,
echipa
Imposibilitatea transferării caracterului executoriu al contractului de credit printr-o cesiune de creanță

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.