Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Contencios constituțional   >  Pot funcționa cu restaurantul cu livrare la domiciliu în contextul Ordonanței militare?

Pot funcționa cu restaurantul cu livrare la domiciliu în contextul Ordonanței militare?

Bună ziua! Pot funcționa cu restaurantul în modalitatea de servire to go – la pachet – sau cu livrare la domiciliu?

Pe larg, dețin un restaurant în municipiul București. În cursul zilei de astăzi, doi agenți de la Poliția Locală au venit și mi-au comunicat că trebuie să închid restaurantul cât timp ne aflăm sub imperiul măsurii stării de urgență.

Am încercat să am o discuție cu aceștia în sensul în care să îmi permită să țin geamul deschis pentru a servi clienții la pachet.

Agenții de Poliție locală au fost categorici și mi-au comunicat că atunci când revin să fie totul închis, altfel sancțiunile sub drastice. Am închis.

Vă rog să îmi spuneți cum pot stabili o întâlnire cu un avocat din echipa dumneavoastră specializat pe astfel de situații pentru a-mi comunica ce anume trebuie să fac și alte chestiuni legate de partea contractelor de muncă.

Întrebare adresată de Rusu M.

Bună ziua, domnule Rusu! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În legătură cu situația expusă, facem următoarele precizări:

Conform art. 1 alin. (2) din Ordonanța militară nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, este permisă organizarea, de către restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.

Prin urmare, vă puteți desfășura în continuare activitatea sub modalitatea expusă de către dumneavoastră, respectiv to go și livrare la domiciliu.

Citește neapărat și: Notificare impreviziune/ forță majoră în contextul pandemiei COVID-19

În situația în care agenții de Poliție Locală întocmesc proces-verbal de contravenție, vă sprijinim în demersuri în privința formulării plângerii contravenționale.

În legătură cu raporturile de muncă dintre societatea pe care o reprezentați și angajați, vă invităm să parcurgeți un material publicat recent de către noi intitulat Suspendarea contractului individual de muncă în contextul pandemiei COVID-19

Urmează să discutăm în cadrul întâlnirii toate celelalte aspecte de interes.

Cu considerație,
echipa
Pot funcționa cu restaurantul cu livrare la domiciliu în contextul Ordonanței militare?

Post a Comment

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.