Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept civil   >  S-a desemnat expert în cauză și nu vrea să facă expertiza. Depun banii?

S-a desemnat expert în cauză și nu vrea să facă expertiza. Depun banii?

Bună ziua! Vă adresez respectuoasa rugăminte de a-mi stabili o întâlnire cu un avocat specializat în uzucapiune din echipa dumneavoastră. Am formulat o cerere de uzucapiune la Judecătoria Sectorului 2 București și încă dinainte de stabilirea primul termen de judecată am întâmpinat numai probleme.

De pildă, la primul termen de judecată s-a dispus efectuarea unei expertize topografice, sens în care s-a desemnat un expert. Instanța mi-a pus în vedere să achit onorariu provizoriu la Biroul local de expertize în cuantum de 1200 lei. Tot instanța, prin grefier, mi-a înmânat o foaie pe care sunt regăsite datele de identificare, precum și numărul de telefon, ale expertului ce urmează să facă expertiza.

Înainte de a depune banii, am sunat la expert pentru a stabili toate detaliile în vederea întocmirii raportului de expertiză, însă acesta mi-a răspuns că el nu mai face expertiza(e) din diverse motive. Mi-a spus că urmează să transmită și la Ministerul Justiției acest lucru pentru a fi scos din liste.

Întrebarea mea este dacă în acest moment trebuie să mai depun banii la Biroul local de expertize din București sau să aștept până la următorul termen când îi voi comunica instanței de judecată – Judecătoria Sectorului 2 București.

Care este procedura pentru stabilirea unei întâlniri cu un avocat specilizat în uzucapiune din echipa dumneavoastră de avocați?

Întrebare adresată de Mitrea C.

Bună ziua, domnule Mitrea! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în uzucapiune, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În legătură cu plata onorariului de expert judiciar, facem următoarele precizări:

Onorariul expertului desemnat în cauză se achita la orice unitate CEC Bank, în contul Biroului local pentru expertize judiciare tehnice și contabile de pe lângă Tribunalul București. La ghișeu, se indică numărul de dosar, numele expertului și felul expertizei. În mod obligatoriu, chitanța se depune în original la dosar.

În contextul în care expertul desemnat în cauza dumneavoastră a comunicat faptul că nu dorește să întocmească raportul de expertiză în cauză, din anumite motive, dumneavoastră aveți obligația de a depune suma de bani pusă în vedere de către instanță în contul Biroului local pentru expertize tehnice și contabile de pe lângă Tribunalul București, cu mențiunea că la ghișeu indicați toate informațiile privind numărul de dosar în care a fost dispusă expertiza și felul expertizei, mai puțin numele expertului.

La următorul termen de judecată solicitați instanței să atribuie suma depusă în contul noului expert judiciar desemnat în cauză.

Sancțiunea neîndeplinirii obligațiilor privind depunerea onorariului provizoriu de expert în contul Biroului local pentru expertize tehnice și contabile de pe lângă Tribunalul București ar putea fi decăderea dumneavoastră din proba solicitată.

Urmează să discutăm în cadrul întâlnirii toate detaliile privind bunul mers al dosarului dumneavoastră ce se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 București.

Cu considerație,
echipa
S-a desemnat expert în cauză și nu vrea să facă expertiza. Depun banii?

Post a Comment

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.