Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Fiscalitate   >  Schimbare modalitate depunere declarații Fondul pentru Mediu – AFM

Schimbare modalitate depunere declarații Fondul pentru Mediu – AFM

Bună ziua! Administrăm o societate ce are obligații de declarare la Fondul pentru Mediu. De fiecare dată reprezentanții societății de contabilitate cu care colaborăm depun declarațiile fizic la ANAF, însă inspectorii fiscali comunică faptul că acestea se pot depune doar online.

Se poate să stabilim o întâlnire cu unul dintre avocații dumneavoastră pentru punerea la punct a documentației în raport cu Fondul pentru Mediu, respectiv pentru comunicarea procedurii prin care putem depune declarațiile online? Pot veni la întâlnire și reprezentanții societății de contabilitate?

Întrebare adresată de Necula F.

 

Bună ziua, domnule Necula! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În ceea ce privește depunerea declarațiilor la Schimbarea modalității de declarare la Administrația Fondului pentru Mediu („AFM”), precizăm următoarele:

AFM a anunțat pe site-ul său că începând cu luna ianuarie 2020 operatorii economici cu obligații la Fondul pentru mediu vor putea depune declarațiile lunare doar în format electronic.

Cu toate acestea, sistemul informatic nu este încă funcțional, astfel că în continuare declarațiile se depun în format fizic, la sediul AFM.

În prezent, nu există nicio prevedere legală care să reglementeze termenul de implementare pentru depunerea electronică a declarațiilor, nici dacă aceasta va fi unica modalitate pentru operatorii economici. Din relatările reprezentanților AFM, aceștia estimează că, în decurs de două luni, sistemul informatic al AFM va deveni funcțional.

În acest context, vă recomandăm să vă asigurați că îndepliniți condițiile pentru a putea depune declarațiile în format electronic (de exemplu, un cont de acces în sistemul informatic al AFM și deținerea unei semnături electronice calificate).

Urmează să discutăm în cadrul întâlnirii toate celelalte chestiuni cu privire la relația societății cu AFM.

Cu considerație,
echipa
Schimbare modalitate depunere declarații Fondul pentru Mediu - AFM

Post a Comment

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.