Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept civil   >  Unde plătesc onorariul expertului pentru raportul de expertiză dispus în cauză?

Unde plătesc onorariul expertului pentru raportul de expertiză dispus în cauză?

Bună ziua! Vă solicit sprijinul juridic în legătură cu două chestiuni, și anume: (1) Am introdus singur pe rolul Judecătoriei Sectorului 4 București o acțiune în uzucapiune. Toate persoanele pe care le-am chemat în judecată au invocat prin întâmpinare lipsa capacității procesuale. Judecătorul mi-a sugerat că acțiunea introdusă este greșit formulată și că este nevoie de un avocat de drept civil. (2) La începutul procesului s-a pus în discuție cererea mea privind efectuarea în procesul de uzucapiune a unei expertize topografice. Instanța mi-a comunicat că admite cererea și că trebuie să plătesc onorariu provizoriu de expert 1200 lei.

Întrebarea în legătură cu punctul (2) este unde plătesc onorariul expertului pentru raportul de expertiză dispus în cauză și ce trebuie să trec pe chitanța de plată? Trebuie să depun chitanța în original sau în copie la dosar?

Întrebare adresată de Petre U.

 

Bună ziua, domnule Petre! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept civil, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În legătură cu plata onorariului de expert judiciar, facem următoarele precizări:

Onorariul expertului desemnat în cauză se achita la orice unitate CEC Bank, în contul Biroului local pentru expertize judiciare tehnice și contabile de pe lângă Tribunalul București. La ghișeu, se indică numărul de dosar, numele expertului și felul expertizei. În mod obligatoriu, chitanța se depune în original la dosar.

Urmează să redăm în cele ce urmează contul Biroului Local de Expertize, valabil pentru toate instanțele din municipiul București la data publicării prezentului răspuns.

Beneficiar: Biroul Local de Expertize București;

Iban: RO88CECEB312G9RON1637089, deschis la Agenția CEC Lipscani – pentru plata în numerar;

Iban: RO20CECEB50437RON0789413, deschis la Agenția CEC Lipscani – pentru plata prin ordin de plată.

Dacă este necesar CIF-ul, acesta este 4340633.

Cu toate acestea, vă rugăm să nu efectuați plata înainte de a ne întâlni și a ne arăta acțiunea în uzucapiune introdusă. Rămâne să discutăm în cadrul întâlnirii toate celelalte detalii.

Cu considerație,
echipa
Unde plătesc onorariul expertului pentru raportul de expertiză dispus în cauză?

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.