Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept civil   >  Uzucapiune. Expertiză topografică. Obiective raport de expertiză specialitatea topografie

Uzucapiune. Expertiză topografică. Obiective raport de expertiză specialitatea topografie

Bună ziua! Am citit răspunsul dumneavoastră cuprins în articolul intitulat „Uzucapiune. Diferență de suprafață. Posibilitatea modificării suprafeței imobilului intabulat prin notarea posesiei”.

În legătură cu aceeași problemă doresc să mă reprezentați în instanță. Locuiesc în București, iar terenul în discuție este tot în București, sector 4.

Până la acest moment, un alt avocat a introdus cererea de chemare în judecată, însă simt că lucrurile nu merg pe făgaș normal.

Acesta nu mi-a comunicat că este nevoie de o expertiză și nici nu a solicitat expertiză prin cererea de chemare în judecată. Am ajuns ca după 5 luni de așteptare până să ajungă dosarul în instanță, să propună judecătorul din oficiu efectuarea unei expertize în dosar. Expertiză topografică sau expertiză în topografie din ce îmi amintesc.

Din anumite motive, discuția cu privire la expertiză s-a amânat pentru termenul următor, însă instanța mi-a pus în vedere să am pregătite obiectivele expertizei.

Cum trebuie să procedez pentru a stabili o întâlnire cu un avocat specializat în drept civil din echipa dumneavoastră pentru a îmi analiza cazul și a-mi comunica dacă poate să îl preia?

Întrebare adresată de Anișoara M.

 

Bună ziua, doamnă Anișoara! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept civil, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact.

În legătură cu demersurile ce trebuie efectuate în perioada imediat următoare, facem următoarele precizări:

În fiecare dintre dosarele pe care le gestionăm, propunem efectuarea unui raport de expertiză în specialitatea topografie – expertiză tehnică judiciară în specialitatea topografie – ori expertiză topografică, cum mai este denumită în practică.

Cu toate că fiecare dosar are particularitatea lui, în general propunem următoarele obiective:

Identificarea terenului prin suprafață, dimensiuni și vecinătăți, respectiv identificarea suprafeței de teren prin amplasament, a categoriei de folosință și întocmirea unei schițe.

De regulă, raportat la obiectivele anterior-menționate, onorariul provizoriu pentru expert, în municipiul București, este de 1200 lei.

Urmează să discutăm toate celelalte detalii referitoare la caz în cadrul întâlnirii.

 

Cu considerație,
echipa
Uzucapiune. Expertiză topografică. Obiective raport de expertiză specialitatea topografie