Urmareste-ne
  >  Opinii juridice   >  Drept civil   >  Validare poprire-terț poprit. Întâmpinare la cererea de chemare în judecată

Validare poprire-terț poprit. Întâmpinare la cererea de chemare în judecată

Bună ziua,

Am primit o citație acum câteva zile, de la Judecatoria Sectorului 3 București, prin care societatea pe care o administrez a fost invitată în data de 20.03.2017 la instanță și, totodată, a fost obligată să depună întâmpinare la cererea de chemare în judecată.  Odată cu citația, am primit și alte documente atașate. Societatea a fost chemată în judecată în calitate de terț poprit.

În concret, un fost angajat al societății noastre este debitor. Acesta este urmărit de către o persoana pentru o obligație financiară.

Societății noastre i s-a cerut înființarea popririi asupra salariului angajatului, în noiembrie 2016. Cu toate acestea, debitorul nu mai este angajatul nostru încă din anul 2015. Acest fapt reiese din decizia de concediere.

Nemaifiind angajatul nostru, este evident că nu aveam posibilitatea să înființăm poprirea asupra salariului acestuia.

Vă rugăm să ne informați în legătură cu eventualele posibilități legale pe care le avem, astfel încât să nu fim trași la răspundere pentru rea-credință în vederea înființării popririi.

De asemenea, vă rugăm să ne comunicați cum putem lua legătura cu dumneavoastră, în vederea încheierii unei colaborări. Vă mulțumesc.

SC. S. D. SRL, prin adm. Stancu E.

Stimate domnule Stancu,

Referitor la problema expusă, vă aducem la cunoștință faptul că aveți posibilitatea de a depune întâmpinare la cererea de chemare în judecată, pe care, de altfel, ați și primit-o. Prin aceasta veți putea detalia situația de fapt.

În al doilea rând, pentru a și dovedi cele relatate nouă, trebuie să depuneți și probe.

În legătură cu cele din urmă, vă sfătuim să depuneți o copie certificată a deciziei de concediere, precum și un extras din Registrul General de Evidență al Salariaților.

Simpla depunere a acestor documente prin care vă justificați punctul de vedere descris în întâmpinare, va lămuri cu siguranță instanța.

Practica instanțelor de judecată în acest domeniu este relativ constantă, în sensul că este aproape imposibil ca societatea dumneavoastră să mai fie obligată la instituirea popririi.

În legătură cu stabilirea unei întrevederi, sunați, când aveți disponibilitatea, la unul dintre numerele de telefon afișate la secțiunea „contact”.

Cu considerație,
echipa
Validare poprire-terț poprit. Întâmpinare la cererea de chemare în judecată

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avocatum.ro.